Verslag carnaval 2023

Het zit er weer op. Carnaval 2023 is verleden tijd. We hebben een fantastisch seizoen achter de rug waarbij vele mooie herinneringen zijn gemaakt.

De Bonte Avond was weer als vanouds. Een mooi vol programma met leuke optredens waarbij we weer vele lachende gezichten hebben gezien.

En toen, een week later begon de carnaval echt. De, door de Hoenders gesponsorde, disco Silly bus kwam de Lekerse basisschoolkinderen ophalen. De bus was nog niet vertrokken of het feest was al aan de gang. De vering heeft het maar net gehouden want onder leiding van Prins Marius I werd de bus nog nét niet afgebroken. Na een feestende busrit kon het schoolcarnaval beginnen.

Op de sleuteloverdracht hebben Prins Marius I, Prinses Daphne, Adjudant Niek en de raad van 11 hun zangkunsten ten gehore mogen brengen met de muzikale ondersteuning van de Lekerse Klinkers. Een hoogtepunt van deze avond was ook de uitreiking van twee mooie cheques aan CV ’t Steekje. Door 8 carnavalsverenigingen uit de omgeving, Dorpsvereniging ‘t Leker en verschillende (Lekerse) bedrijven is een heel mooi bedrag van € 1.750,- opgehaald. We wensen CV ‘t Steekje veel succes bij het uitbouwen van hun mooie vereniging.

De zaterdag begon met het ziekenbezoek. Eerst naar Op ’t Hoogveld en in de middag op bezoek in eigen dorp. Het zijn waardevolle bijzondere bezoeken met mooie gesprekken die door iedereen zeer gewaardeerd worden. In de avond hadden we de gezellige Boerenbruiloft waar Carlo en Liesbeth, nadat de bezwaren weggewerkt waren, in de onecht zijn verbonden. Carlo verplaatste zich van de zaal naar de DJ Booth waar hij zich als een vis in het water voelde, de hele zaal mee kreeg en er een leuke afterparty van maakte.

Zondag mocht de nieuwe prinsenwagen van stal en kon deze, nadat we vorig jaar de primeur in Ledeacker hebben gehad, aan Sint Anthonis en omstreken getoond worden. Het was een geslaagde en mooie optocht die afgesloten werd met een spetterend Hanenbal in onze eigen Kiepekoi.

Nadat maandag iedereen zijn roes had uitgeslapen of naar de Metworst in Boxmeer was geweest liep de Kiepekoi weer langzaamaan vol voor een Pilske Vurraf. Met een paar leuke spellen, een goudgele pretcilinder of een wijntje in de hand vloog de tijd voorbij en vertrok er een paarse gloed naar onze vrienden van Brouwplaats, alwaar we er met zijn allen nog een leuk feest van gemaakt hebben.

De laatste dag was de Kiepekoi het domein van de Kuukens. Met DJ Joris gingen de voetjes van de vloer en zijn er leuke spellen gespeeld. Het duurde even, maar uiteindelijk kwamen ook de ‘grote mensen’ in beweging en werd het een leuk feestje voor jong en oud!

Prins Marius I en Prinses Daphne, bedankt! Adjudant Niek, bedankt! Boerenbruidspaar Carlo en Liesbeth, bedankt! Jeugdprins Daan en Jeugdprinses Micha met hun gevolg, bedankt! Alle dansgardes, bedankt! De Lekerse Klinkers, bedankt! Alle (ere)leden en vrijwilligers bedankt! En tot slot iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan en/of genoten heeft van dit prachtige carnavalsseizoen, BEDANKT!

Wij gaan nog even lekker nagenieten. Jullie ook? Bekijk dan nog eens alle foto’s hier op de website.

Nogmaals bedankt iedereen en tot volgend jaar!