Geschiedenis CV De Hanen

Verleden
Het begon allemaal in 1982: Herman van Duren, Gert-Jan Bardoel en Hent Baltussen onderzochten of er animo was voor het oprichten van een carnavalsvereniging in Ledeacker. En jawel: het vinden van een complete raad van elf was een eitje. En natuurlijk werd een van de initiatiefnemers de eerste prins. Prins Herman 1 (van Duren) zwaaide in 1983 de scepter (toen nog een boerenkoolstronk). De vereniging kocht tweedehands kleding in Beugen en intussen waren ook het bestuur en de vorst een feit.
Heden
Daarna ging het in een rap tempo: een dansgarde en hofkapel waren er als de kippen bij en een prinsenwagen en een eigen carnavalskrant maakten het plaatje compleet. Verder kregen de leden regelmatig nieuwe kleding zodat ze er altijd piekfijn uitzien. De Hanen groeide uit van een ‘boerenkoolstronk’ tot een serieuze vereniging met officiële statuten en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Vandaag de dag organiseert De Hanen het prinsenbal, de prinsenreceptie, de bonte avond, de boerenbruiloft, het hanenbal, de lekerse avond 3.pul, het kuukenbal en het ziekenbezoek. We zijn zelfs te vinden op het world wide web!
Toekomst
Het motto van de vereniging is dat het vooral leuk en gezellig moet zijn voor de leden en dat niemand te veel hooi op zijn vork hoeft te nemen, ook nu de club steeds verder uitbreidt. Gelukkig zijn de taken goed verdeeld en kiezen de leden zelf welk steentje ze willen bijdragen aan het geheel. Zo gaan we samen actief de toekomst tegemoet. Daar is cv De Hanen erg trots op; zoals het een fiere haan betaamt.