De Lekerse Klinkers

Het idee om een Joekskapel op te richten ontstond rond 1992 op het prinsenbal, door een aantal spontane Lekerse muziek fanaten.
De naam “De Lekerse Klinkers” is ontstaan op de straat, tijdens een renovatie van de Dorpsstraat werd de eerste groepsfoto gemaakt op een stapel klinkers. De Klinkers zijn als kapel onderdeel van de carnavalsvereniging “De Hanen”. De eerste instrumenten zijn bij elkaar gehaald door middel van een sponsorloop in het dorp, georganiseerd door de carnavalsvereniging.
De eerste jaren was de groep nog niet zo groot en het aantal liedjes minimaal er werd alleen in Ledeacker opgetreden. Na enkele jaren en velen repetitie uren, werd dit uitgebreid tot meerdaagse optreden.
Tijdens het elfjarig bestaan werd er een Lekers Joekskapelenfestival georganiseerd. Maar ook zijn we met de kapel 3 dagen naar de tour de France doortocht in Valkenburg geweest waar we verschillende optredens verzorgden. Op vele festivals klonken de klanken van de Klinkers oa. in Nijmegen, Bemmel, Veghel, Boxmeer, Asten, Deventer, Rijkevoort, Tiel, Beers en Sint Anthonis.
Na een periode met wat minder klanken zijn we in 2010 flink gegroeid en inmiddels bestaan we uit 18 leden en een complete bezetting wat betreft instrumenten: trompet, altsax, klarinet, tenorsax, bariton, trombone, bas en drums.
De muziek die we maken bestaat uit vele klanken van jaren 60 & 70 muziek tot echte Hollandse meezingers en natuurlijk wat carnavalskrakers tijdens de carnaval.
Wij Klinkers houden van een feestje en laten graag van ons horen tijdens optredens, ons motto is dan ook: “Zonder drank geen klank”.